Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması
Kullanılan Malzemeler
4 adet patates
Baharatı için:
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı YENİ BAHAR AYÇİÇEK YAĞI
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyun. Hafif orta bir kalınlıkta doğrayın. Su dolu ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş bir kabın içerisine doğranan patatesleri aktarın.
Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün. Bir mutfak havlusunun üzerine alıp tamamen kuru bir hale getirin.
Patateslerinizi kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağınızın üzerine alın ve bolca baharat serpin. Ardından da servis edin. Afiyetler olsun!